Dietele restrictive: 5 motive pentru care nu funcționează și nu vor funcționa niciodată

Distribuie postarea pe:

diete restrictive

Vrei să scapi rapid de kilogramele în plus, dar nu ai timp de antrenamente online?

Vrei să obții rezultate imediate și ești dispusă să apelezi chiar și la o dietă chinuitoare pentru a le atinge?

Chiar dacă promit un beach body în timp record, dietele restrictive nu sunt o soluție. În ciuda faptului că uneori pot duce la obținerea unor rezultate rapide, dietele chinuitoare îți pot da peste cap sănătatea și, mai mult decât atât, pot fi chiar punctul de plecare spre un episod depresiv.

Iată 5 motive pentru care nu ar trebui să iei în considerare abordarea unei astfel de diete:

Te vei înfometa

Dietele restrictive nu sunt sinonime cu un program de nutriție personalizată și de cele mai multe ori presupun înfometare. Odată cu abordarea unei diete chinuitoare care promite rezulte wow de pe o zi pe alta, vei ajunge în stadiul în care îți vei priva organismul de aportul potrivit de hrană pentru buna sa funcționare. Astfel, vei ajunge să te simți mai tot timpul obosită și irascibilă, și în acest fel nu vei mai fi capabilă să te mai bucuri nici măcar de potențialele kilogramate de care ai scăpat.

Vei obține rezultate care nu rezistă în timp

Dacă rezultatele pe care le aștepti sunt câteva kilograme în minus, atunci probabil că o dietă chinuitoare ar putea să ți le ofere pe moment. Ceea ce nimeni nu vrea să ia în calcul în momentul în care în loc să apeleze la antrenamente online, alege să abordeze o dietă cruntă este faptul că rezultatele pe care le va obține în acest fel, nu vor rezista în timp. De cele mai multe ori, o dietă restrictivă presupune inițial scăderea în greutate și ulterior o creștere semnificativă a numărului de kilograme.

Vei avea o relație de tip love-hate cu mâncarea

Pentru a putea respecta o dietă care presupune să mănânci mai puțin decât ai nevoie, îți vei impune o respingere a mâncării, iar de fiecare dată când vei călca strâmb și vei mânca ceea ce nu ar trebui, te vei detesta pentru greșeala făcută. O dietă chinuitoare va determina raportarea ta la mâncare într-un mod greșit, ceea ce nu s-ar întâmpla dacă ai urma o schemă de nutriție personalizată.

Îți vei bulversa sănătatea fizică și mentală

Spre deosebire de abordarea unui stil de viață sănătos care presupune respectarea unui program de antrenamente online și adoptarea unei diete sănătoase cu 3 mese pe zi și două gustări, care îți vor asigura aportul necesar de vitamine, alegerea unei diete chinuitoare poate înseamna doar numărarea caloriilor și acumularea de frustări. Pe termen lung, o astfel de dietă îți poate impacta sănătatea fizică și mentală. Așadar, gândește-te de două ori înainte să o abordezi.

 Poți să cazi într-un episod depresiv

Scăderea nivelului de energie cauzat de o dietă restrictivă va determina scăderea interesului tău pentru un program de antrenament acasă. În acest fel, din stilul tău de viață va lipsi sportul, ceea ce va duce la un nivel scăzut al serotoninei – “hormonul fericirii” din corpul tău. Să nu fii surprinsă dacă te vei trezi că ai tendințe depresive pentru că acestea sunt doar o consecința nefastă a dietelor chinuitoare, abordate deseori din disperarea de a scăpa de kilogramele în plus.

Înainte să-ți pui în joc sănătatea doar de dragul de a scăpa în cel mai scurt timp de kilogramele în plus, ar fi indicat să apelezi la un specialist care te va ajuta să îți setezi corect obiectivele și îți va oferi un plan alimentar bazat pe nevoile, dar și pe așteptările tale.


Distribuie postarea pe: