Care sunt avantajele exerciţiilor fizice pentru trup şi minte?

Distribuie postarea pe:

Practicarea cu regularitate a exerciţiilor fizice stă la baza unei vieţi sănătoase şi armonioase. Ele au nenumărate beneficii atât pentru corp, cât şi pentru minte. Pentru a începe un stil de viaţă sănătos, este nevoie de doar de 30 de minute de mişcare pe zi şi puţină atenţie la alimentaţie. Efectele vor fi vizibile atât fizic, cât şi psihic: pierderea în greutate sau tonifierea, reducerea stărilor de anxietate şi a stresului sau o calitate mai bună a somnului.

Sportul este cea mai bună alegere atunci când dorim să avem un corp şi o minte sănătoasă. Practicarea regulată şi pe termen lung a exerciţiilor fizice ne ajută să avem o calitate mai bună a vieţii. Mersul la sală, plimbările în natură, mersul pe bicicletă, exerciţiile făcute acasă, yoga sau meditaţia ne ajută să avem o viaţă echilibrată, să ne metinem organismul sănătos şi gândirea pozitivă.

Beneficiile exercitiiler fizice pentru corp

După cum bine ştim, sportul joacă un rol foarte important în menţinerea unui echilibru optim între trup şi minte şi ajută la:

 1. reducerea probabilităţii apariţiei unor boli cronice, cum ar fi diabetul, bolile de inimă şi osteoporoza;
 2. menţinerea unei greutăţi corporale adecvate şi vă pot ajuta să scăpaţi de surplusul de kilogramele;
 3. menţinerea „în formă” a sistemului cardiovascular, menţinerea mobilităţii, a rezistenţei fizice;
 4. încetinirea procesului îmbătrânirii;
 5. reducerea tensiunii arteriale, a colesterolului şi a nivelului glucozei din sânge;
 6. menţinerea masei musculare şi a densităţii osoase;
 7. îmbunătăţirea şi menţinerea stării de sănătate.

Sportul este una dintre cele mai eficiente metode pentru a pierde din kilogramele în plus şi a avea cu corp sănătos, plin de vitalitate şi energie. Fie că alegem să mergem într-o sală de fitness sau să facem exerciţii acasă, folosind o platform online, efectele asupra corpului nostru vor fi vizibile imediat. Cu ajutorul unui program de fitness personalizat şi o dietă echilibrată, putem ajunge să avem corpul mult visat!

După cum bine ştim, una dintre problemele modiale ale acestui secol este obezitatea. Mâncatul în exces şi sedentarismul sunt sunt cele mai des întâlnite probleme atât la copii, cât şi la adulţi.
În SUA s-au realizat diferite studii pe acest subiect, iar unul dintre ele arăta că principalele motive pentru care oamenii aleg să meargă la sala sunt:

 1. sănătatea (54%);
 2. scăderea în greutate (41%);
 3. ameliorarea stresului cotidian (39%);
 4. îmbunătăţirea aspectului fizic (38%).

Beneficiile exerciţiilor fizice pentru minte

Dacă corpul nostru este sănătos, atunci şi mintea noastră va fi la fel. Sportul joacă un rol foarte important în felul cum ne simţim în fiecare zi. Cu cât suntem mai sedentari, cu atât vom fi mai lipsiţi de energie, anxioşi, stresaţi şi deprimaţi. Atunci când facem sport, creierul nostru eliberează anumite substanţe, care se numesc endorfine şi care ajută la starea de bine a organismului.


Exerciţiile fizice, yoga sau meditaţia sunt un remediu uimitor pentru persoanele care suferă de anxietate sau depresie, de exemplu. Conform unor studii, un program regulat de exerciţii fizice poate reduce semnificativ aceste afecţiuni. Este terapie curată!


Pentru a avea un somn mai odihnitor, a scăpa de stres şi anxietate sau pur şi simplu pentru a avea o stare de bunădispoziţie, trebuie doar să începem prin a face mişcare regulat. Începutul va fi greu, dar pe măsură ce ne vom obişnui şi vom vedea beneficiile nenumărate pe care sportul le aduce în viaţa noastră, ne va fi din ce în ce mai uşor să fim perseverenţi şi să continuăm. Creierul nostrum are nevoie de doar 21 de zile pentru a transforma orice fel de activitate într-un obicei!

Este foarte important să menţinem un echilibru în viaţa noastră, iar mişcarea şi alimentaţia sunt doi piloni foarte importanţi în menţinerea acestui echilibru. Am putea spune chiar, că ei sunt baza unei vieţi sănătoase şi armonioase!


Distribuie postarea pe: