Cum ne setăm corect un obiectiv atunci când facem antrenamente fitness de acasă?

Distribuie postarea pe:

Dacă ai un program încărcat și îți dorești să faci antrenamente acasă, implicarea unui antrenor personal online este crucială pentru obținerea rezultatelor pe care ți le dorești. De asemenea, pe lângă ambiție și antrenamente video pe care să le ai la dispoziție indiferent unde ai fi, setarea corectă a unui obiectiv are o importanță majoră pentru a ajunge să îți atingi așteptările.

Dar ce înseamnă de fapt să îți setezi corect  un obiectiv și cum îți stabilești unul?

Indiferent de tipul de program de antrenament online pe care îl urmezi, este foarte important ca rezultatele pe care dorești să le obții să fie puternic ancorate în realitate. Ceea ce înseamnă că este indicat să îți stabilești două tipuri de obiective: pe termen scurt și pe termen lung. Pentru a te asigura că așteptările tale sunt tangibile, nu ezita să te consulți cu antrenorul tău. În acest fel, împreună cu el, dacă va fi cazul, vei avea posibilitatea să recalibrezi corect așteptările inițiale. Datorită pregătirii și experienței sale în ceea ce privește transformările corporale, antrenorul tău va putea să evalueze corect obiectivele pe care ți le-ai impus inițial în funcție de starea ta de sănătate și condiția ta fizică. Abia după acest pas, el te va ghida spre o serie de antrenamente personalizate. În acest fel, va exista cu siguranța un echilibru între ceea ce îți dorești și ceea ce poți să obții într-adevăr dacă urmezi o serie de exerciții fizice acasă, dar și un program de nutriție online.

Obiectivele pe termen scurt

Dacă îți dorești să devii adepta/adeptul unui stil de viață sănătos pe termen îndelungat și vrei să obții corpul perfect la care visezi, atunci îndeplinirea obiectivelor pe termen scurt îți va oferi, fără doar și poate, ambiția necesară pentru a continua cu și mai multă determinare. Iată de ce, este extrem de important ca acest obiective să fie setate corect. De cele mai multe ori, un obiectiv pe termen scurt înseamnă un obiectiv pe care îl poți atinge într-o lună, dacă urmezi cu rigurozitate un program de antrenamente online. Spre exemplu, dacă obiectivul tău pe termen lung este să scapi de 30 de kg, un obiect pe termen scurt, setat corect ar putea fi pierderea unui număr de 3 kg în prima lună.

Obiectivele pe termen lung

Îndeplinirea acestui tip de obiective înseamnă automat o perioadă de timp mult mai îndelungată. Fie că vorbim de o perioadă de 6 luni, un an sau mai mult, pe tot parcursul acestei perioade este important să ne ținem în mod constant de programul de fitness online setat pe obiectivul nostru (Abs on fire, Death by Cardio Attack, etc.), și în același timp să continuăm să ne luăm determinarea necesară din bucuria îndeplinirii obiectivelor pe termen scurt. Mai ales când vine vorba de atingerea unui obiectiv pe termen lung este recomandat să reevaluăm greșelile din trecut și să nu le mai repetăm. Atingerea unui astfel de obiectiv este imposibilă dacă nu o luăm etapizat, îndeplinind obiectivele pe termen scurt. Reușite mici ne vor oferi încrederea că vom reuși să atingem și “marele obiectiv”.

Indiferent de tipul de obiective la care ne raportăm, regula de aur în ceea ce privește setarea lor este, înainte de toate, respectarea atât a propriul corp, cât și a sănătății noastre. Obiectivele trebuie doar să ne ajute să ajungem acolo unde ne dorim, fără să constituie în același timp, o sursă adițională de stres pentru organismul nostru.


Distribuie postarea pe: