Iată cum poţi deveni învingător în lupta cu kilogramele!

Distribuie postarea pe:

Te lupţi cu kilogramele în plus şi nu ştii cum să ieşi învingător sau pur şi simplu vrei să-ţi tonifici corpul şi să ai o siluetă de invidiat? Noi te putem ajuta să îţi setezi un set de obiective şi nu numai. Scopul nostru este să te sprijinim şi să îţi fim alături în procesul de materializare al acestora.

Kilogramele în plus, sedentarismul şi mâncatul compulsiv, pe bază emoţională sunt probleme cu care foarte multe persoane se confrunta în ultima vreme. Tot mai mulţi oameni sunt supraponderali şi riscă afecţiuni grave de sănătate precum: obezitatea, boli cardiovasculare, boli cronice precum diabetul, probleme ale articulaţiilor dar şi depresia sau anxietatea.

Sănătatea fizică este strâns legată de cea psihică şi invers, cele două fiind interdependente. Cu cât corpul nostru este mai sănătos, cu atât mintea noastră este mai ascuţită. Sportul ne ajută să avem o stare de bine, să fim mai relaxaţi, să gândim mai pozitiv, să luăm decizii mai înţelepte şi să rezistăm cu brio situaţiilor stresante din viaţa noastră. Nu degeaba avem şi proverbul în limba latină: “Mens sana in corpore sano.”, care poate fi tradus ca: “Minte sănătoasă în corp sănătos.”. Noi suntem sculptorii propriului nostru corp şi propriei noastre minţi!

Lupta cu kilogramele nu este una uşoară şi necesită multă ambiţie, disciplină şi perseverenţă. Dar ce se obţine uşor în viaţă? Nimic! Totul este o luptă: luptăm pentru a avea un corp mai armonios, luptăm pentru a câştiga aprecierea colegilor de la birou, a prietenilor sau laudele şefului, luptăm pentru a obţine un job mai bun sau pentru a fi promovaţi şi luptăm cu propria persoană pentru a deveni cea mai bună versiune a noastră. Nimic nu se obţine uşor, dar pe măsură ce rezultatele se văd şi suntem din ce în ce mai aproape de victorie, motivaţie şi stima de sine cresc. În acel moment suntem parcă din ce în ce mai motivaţi să mergem mai departe şi să ne atingem obiectivele propuse.

Tot ce trebuie să facem este să ne dorim schimbarea şi să fim dispuşi să luptăm pentru ceea ce ne-am propus. Mersul la sala de fitness, exerciţiile în aer liber/acasă/alergatul- platform online te poate ajuta în acest sens sau chiar plimbările cu bicicleta sunt un început bun în lupta împotriva kilogramelor în plus.

Pentru a obţine rezultatele dorite trebuie să facem o schimbare: să facem sport şi să avem un stil de viaţă sănătos. Poate că veţi spune: “da, am tot auzit asta, dar este greu! Nu voi reuşi! Nu am timp să merg la sală! Mi-e foame! Mi-e pofta de ciocolată!”. Toate astea sunt doar scuze şi ne autosabotam singuri! De exemplu, potrivit unor studii, organismul nostru are nevoie de mai puţin de 5% zahăr pe zi. Ce înseamnă asta? Păi hai să vedem: zahărul este duşmanul numărul 1 în lupta cu kilogramele. Este o substanţă pe care o putem lua, de exemplu din fructe şi nu din alimentele procesate, precum dulciurile, ciocolata sau produsele de patiserie.

Ştiaţi că atunci când mâncăm dulciuri, creierul nostru eliberează o substanţă, care se numeşte dopamină sau hormonal fericirii. Dopamina este un neurotransmițător, care face parte din circuitul de recompense din creier. Cu cât se eliberează dopamină și se activează centrul de recompensă, cu atât creierul vrea din nou acea experiență dulce. Pe măsură ce experienţa se repetă, creierul se obișnuiește să elibereze mai puțină dopamină, ceea ce duce la dorința unei alte doze, pentru a crește cantitatea de dopamină. Acesta este motivul pentru care, după ce mâncăm o bucată de ciocolată, avem acea stare de bine, de fericire şi simţim nevoia să mâncăm în continuare.

Dar partea bună abia acum vine! Creierul nostru poate fi păcălit cu uşurinţă. De exemplu, dacă atunci când avem poftă de ciocolată, mâncăm un măr, nişte fructe uscate sau nişte migdale, creierul nostru nu va reuşi să facă diferenţa între aceste produse şi va secreta acelaşi nivel de dopamină ca atunci când mâncăm o prăjitură.

O altă veste bună este aceea că avem nevoie de doar 21 de zile pentru a introduce în rutina noastră zilnică un nou obicei. Asta înseamnă că trebuie să fim consecvenţi şi să adăugăm exerciţiile fizice şi alimentele sănătoase în programul nostru zilnic. Pe măsură ce corpul se obişnuieşte, totul va fi o normalitate şi ne va intra în reflex. Ţine doar de noi să facem o schimbare în viaţa noastră, scăpând de corvoada kilogramelor în plus.

Un program personalizat de exerciţii fizice, o dietă personalizată şi monitorizarea regulată sunt cheia pentru a câştiga lupta cu kilogramele! Spune la revedere surplusului de kilograme şi alătură-te echipei noastre, pentru a avea cele mai bune rezultate!


Distribuie postarea pe: