Te confrunţi cu retenţia de apă? Iată care sunt cauzele şi cum poţi rezolva această problemă!

Distribuie postarea pe:

Ştiai că organismul nostru conţine peşte 60% apă şi că sănătatea organelor interne, a muşchilor şi a oaselor depinde de cantitatea de apă pe care o bem zilnic? Corpul uman are nevoie să fie bine hidratat în fiecare zi, iar asta înseamnă că trebuie să avem un plan de nutriţie sănătos şi să nu uităm cel mai importat lucru: să bem apă!

Cantitatea de apă pe care o dăm corpului nostru zilnic este un element foarte importat în rutina noastră şi ne ajută să ne atingem obiectuvul propus atunci când dorim să urmăm un program de slăbit.

Dar câtă apă ar trebui să bem pentru a avea un corp hidratat?

Atât medicii, cât şi antrenorii de fitness ne recomandă să bem între un litru şi jumatae şi 3-4 litri de apă pe zi. Acum poate că vă întrebaţi de ce pentru unii dintre noi este suficient să bea doar 2 litri de apă şi alţii au nevoie de 3 litri sau chiar de mai mult? Ei bine, după cum bine ştiţi organismal nostru nu este la fel şi greutatea noastră corporală diferă de la un individ la altul. De aici şi această diferenţă: o persoană care are 50 de kg va avea nevoie de o cantitate mai mică de apă faţă de o persoană care cântăreşte 70 de kg.

Până aici totul pare să fie logic şi normal. Mulţi dintre noi cunosc aceste informaţii şi chiar le pun în practică, iar alţii încearcă să se disciplineze şi să îşi facă o rutină zilnică în care băutul apei să fie un obicei, chiar unul sănătos de altfel.

retinere apa

Poate consumul de apă să ne cauzeze probleme?

Poate că aţi mai auzit asta, dar aş vrea totuşi să vă reamintesc faptul că orice este în exces, pe termen lung, dăunează. Dacă ne gândim la mâncare în exces, ştim că, pe termen lung, ne îngrăşăm; dacă dormim prea mult, vom fi moleşiţi şi corpul nostru nu va da randamentul dorit; dacă suntem prea stresaţi sau muncim prea mult, organismul nostru va fi slăbit şi nu vom avea energie; dacă bem alcool în exces, corpul nostru va resimţi asta şi vom avea o stare de oboseală continuă sau, şi mai grav, vom începe să avem probleme de sănătate.

Corpul nostru este programat de aşa natură încât să ştie exact ce are nevoie şi cât. Noi trebuie doar să fim atenţi şi să-l ascultăm. Tot ceea ce primeşte în exces va procesa din ce în ce mai greu. Tocmai de aceea, trebuie să învăţăm să ne hidratăm corect, cu cantitatea de apă corespunzătoare, de care corpul nostru are nevoie.

Dar ce se întâmplă cu retenţia de apă din organism?

Cele mai comune semne ale retenţiei de apă sunt umflarea mâinilor şi a picioarele/gambelor, şi aici nu facem referire la femeile gravide sau cele care sunt la menstruaţie, pentru care acest simptom este normal.

Retenţia de apă poate avea următoarele simptome: migrene, creşterea în greutate, glezne umflate, balonarea, dureri articulare s.a. . Câteva dintre cauzele acestei probleme ar fi: un regim de viaţă nesănătos, statul prea mult în picioare, consumul excesiv de sare, deficitul de vitamin B1 din organism, precum şi sedentarismul.

Ce soluţii avem la dispoziţie pentru a combate această problemă?

În primul rând ar trebui să ne hidratăm corespunzător, să dormim între 6 şi 8 ore pe noapte şi să avem un regim de viaţa cât mai sănătos: să avem 3 mese principale pe zi şi să facem sport. Dacă nu avem timp să ajungem în sala de fitness, acum avem posibilitatea de a opta pentru antrenamentele online. Prin intermediul platformei noastre online, puteţi avea parte de un plan de nutriţie şi de antrenament personalizat, care să vă ajute în combaterea acestei probleme. În acest fel, veţi reuşi să obţineţi rezultatele dorite, să vă hidrataţi corespunzător şi să aveţi o alimentaţie sănătoasă.


Distribuie postarea pe: